Έχετε κοιτάξει ποτέ το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και ευχηθήκατε να είχε το δέρμα σας πιο ομοιόμορφη εικόνα ; Αν απαντήσατε ναι, τότε είναι καιρός να γνωρίσετε τη μικροδερμοαπόξεση.

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες και ευχάριστες μεθόδους ανάπλασης που διαθέτει η Αισθητική Δερματολογία. Ανήκει στις λιγότερο επεμβατικές αλλά συγχρόνως αποτελεσματικές μεθόδους, κατά την οποία χρησιμοποιούνται μικροκρύσταλλοι αργιλίου ή διαφορετικών μεγεθών κεφαλές διαμαντιών, για να απομακρύνουν εντελώς ανώδυνα την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, υποχρεώνοντας έτσι τα βαθύτερα δερματικά στρώματα να την αναπληρώσουν. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται τόσο η εικόνα του δέρματός μας όσο και η υγεία του. Ενεργοποιείται δηλαδή η φυσική επουλωτική του διαδικασία, οδηγώντας στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και στη σταδιακή του μεταμόρφωση.

Με τη μικροδερμοαπόξεση πετυχαίνουμε να αντιμετωπίσουμε το θαμπό δέρμα και να το κάνουμε πιο λαμπερό, απαλό και ομοιόμορφο. Καθαρίζουμε την επιδερμίδα, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, μειώνουμε τις κηλίδες της ηλικίας και τις ουλές της ακμής, αντιμετωπίζουμε τους διευρυμένους πόρους και λειαίνουμε τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια, τη ράχη αλλά και όπου υπάρχουν ραβδώσεις που θέλουμε να απαλύνουμε.
Η όλη συνεδρία είναι μια διαδικασία ευχάριστη, ανώδυνη και αφορά τόσο όλες τις ηλικίες (καθώς η δράση της μικροδερμοαπόξεσης δε θεραπεύει μόνο αλλά και προλαμβάνει) όσο και τα δύο φύλα. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας μπορεί να υπάρχει ελαφρότατος ερεθισμός που υποχωρεί σε μερικές ώρες, οπότε και ο θεραπευόμενος μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επανάληψη των θεραπειών μπορεί να απέχει λίγες ημέρες ή εβδομάδες, ώστε η βελτίωση των προβλημάτων του δέρματός μας να ακολουθεί τη δυναμική του φύση. Πολλοί είναι οι θεραπευόμενοι που προτιμούν να επαναλαμβάνουν τη θεραπεία ανά κάποιους μήνες, ώστε να διατηρούν τα οφέλη της σε βάθος χρόνου, μια και οι παράγοντες που φθείρουν το δέρμα δε σταματούν δυστυχώς να του επιτίθενται.

Η μικροδερμοαπόξεση μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με πληθώρα άλλων μεθόδων της Αισθητικής Δερματολογίας όπως μεσοθεραπεία, χημικά πίλινγκ, Botox, υαλουρονικό οξύ, ραδιοσυχνότητες κ.ά.
Δεδομένης λοιπόν της ευχάριστης, ανώδυνης και αποτελεσματικής φύσης της μικροδερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους ή κεφαλές διαμαντιών καθώς και του προνομιακού της κόστους, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλο το χρόνο και ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών. Μήπως έχει έρθει λοιπόν ο καιρός να αλλάξετε αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη σας;