Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία: Ως γνωστό το BOTOX/DYSPORT διορθώνει τις ρυτίδες έκφρασης και το υαλουρονικό οξύ τις ρυτίδες ηρεμίας, τις βαθιές ρυτίδες και αύλακες καθώς και τον χαμένο όγκο και περίγραμμα.

Τι γίνεται όμως όταν το δέρμα συνεχίζει να είναι αφυδατωμένο, με διάσπαρτες μικρότατες ρυτίδες που του δίνουν «σταφιδιασμένη» όψη, θαμπό και με διάχυτες δυσχρωμίες και ατέλειες, με άλλα λόγια φωτογηρασμένο ? Τότε μας αδικεί δείχνοντάς μας μεγαλύτερους.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία μόνη της ή ενισχυμένη με PRP (Platelet Rich Plasma) μπορεί να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα και να μας προσφέρει λάμψη, λεύκανση, βαθιά ενυδάτωση, αντιγήρανση, σύσφιξη και αντιοξείδωση βοηθώντας μας να δείχνουμε πολύ νεότεροι και φρέσκοι.

Με την τεχνική αυτή ο δερματολόγος εγχύει με μία μικροσκοπική βελόνα ουσίες στο δέρμα, ακριβώς στη στοιβάδα όπου γίνεται η θρέψη και η ανανέωση του δέρματος δηλαδή το χόριο ή αλλιώς μέσο δέρμα (εξ ου και μεσοθεραπεία).

Προσφέρουμε έτσι στο «ενεργότερο» σημείο του δέρματός μας τα εφόδια που χρειάζεται για να αναγεννηθεί.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας μεσοθεραπείας εξαρτώνται από τις ανάγκες του θεραπευόμενου δέρματος και μπορεί να είναι διάφορες βιταμίνες, πεπτίδια, μέταλλα, αμινοξέα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ για αποτελεσματική ενυδάτωση, αντιοξειδωτικά, συσφικτικά κ.α.

Είναι αποδεδειγμένο επίσης ότι οι μικροτραυματισμοί, που η βελονίτσα δημιουργεί, ενεργοποιούν τους μηχανισμούς που διαθέτει το δέρμα μας για να επουλώνεται (π.χ ινοβλάστες), ανανεώνοντάς το.

Η θεραπεία γίνεται κατόπιν εφαρμογής αναισθητικής κρέμας και μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Πιο εξειδικευμένες χρήσεις της μεσοθεραπείας αφορούν στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας καθώς και της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας ανδρών και γυναικών. Επίσης μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά τις ραβδώσεις όπου κι αν εμφανίζονται αυτές.