Εφαρμογές BOTOX / DYSPORT

Εφαρμογές BOTOX / DYSPORT: Πρόκειται για πρωτεΐνες που δρουν τοπικά στο επίπεδο των μυών όπου εγχύονται, χαλαρώνοντάς τους. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση ή η εξαφάνιση των εκφραστικών (δυναμικών) ρυτίδων που οι μύες αυτοί προκαλούν και η βελτίωση έτσι της αισθητικής μας εικόνας. Η μέθοδος χρησιμοποιείται τόσο σε εγκατεστημένες ρυτίδες όσο και για την πρόληψη της δημιουργίας τους.

Η εφαρμογή γίνεται με λεπτότατες βελόνες. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο καθημερινό του πρόγραμμα αμέσως μετά το πέρας της εφαρμογής, ακολουθώντας κάποιες απλές οδηγίες για λίγες ώρες.

Το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε περίπου 10 μέρες και διαρκεί 4-6 μήνες (ακόμη περισσότερο σε κάποιους ανθρώπους).

Τόσο η ίδια η διαδικασία της εφαρμογής της θεραπείας όσο και το αποτέλεσμα εξατομικεύονται (ανάλογα με τη δυναμική των μυών του κάθε ανθρώπου, τον τρόπο εφαρμογής και την ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιείται).

Η εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να γίνει σε αρκετές περιοχές όπως το μεσόφρυο, το μέτωπο, το «πόδι της χήνας», τις ρυτίδες στα πλάγια της μύτης, τις «ρυτίδες του καπνιστή»-περιστοματικές ρυτίδες, το περίγραμμα της κάτω γνάθου (Νεφερτίτη lift), το λαιμό, την ρυτίδωση του πηγουνιού και την ανόρθωση των πεσμένων γωνιών του στόματος.

BOTOX/DYSPORT μπορεί να ξεκινήσει κανείς όποτε νοιώσει ότι θα ήθελε να βελτιώσει την εμφάνισή του. Μπορεί να το κάνει ακόμη και για την πρόληψη της επιδείνωσης μικρών προβλημάτων (ακόμη και από την ηλικία των 25 ετών), ειδικά αν έχει πολύ εκφραστικό μυϊκό σύστημα.

Η εφαρμογή πρέπει να αποφεύγεται σε πάσχοντες από μυοπάθειες, σε έγκυες και θηλάζουσες.

Εκτός από την αντιμετώπιση των ρυτίδων με BOTOX ή DYSPORT, οι ουσίες αυτές αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της υπεριδρωσίας τόσο των παλαμών και των πελμάτων όσο και των μασχαλών.