Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος: Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα φυσικά συστατικά του δέρματός μας το οποίο καθώς μεγαλώνουμε (από την ηλικία των 35 ετών και μετά μάλιστα) μειώνεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μόνιμων ρυτίδων και αυλακώσεων, την απώλεια όγκου και τελικά την κουρασμένη και γερασμένη όψη.

Παράγεται φυσιολογικά από τους ινοβλάστες, κύτταρα του δέρματός μας δηλαδή, που είναι υπεύθυνα για την επούλωση και την αναγέννησή του.

Το υαλουρονικό οξύ φυσιολογικά δεσμεύει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό κάνοντας το δέρμα μας να δείχνει ενυδατωμένο, σφριγηλό, «ζωντανό» και προστατεύοντας τα κύτταρα από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

Καθημερινά το 1/3 περίπου της συνολικής ποσότητας του υαλουρονικού οξέος του δέρματός μας (7-8gr στο ενήλικο δέρμα) χάνεται και αναπληρώνεται. Δυστυχώς όμως μετά τα 35-40 μας έτη η αναπλήρωσή υπολείπεται δημιουργώντας συνεχώς αυξανόμενο έλλειμμα.

Έτσι λοιπόν οι βιοτεχνολόγοι οδηγήθηκαν στη δημιουργία υαλουρονικού οξέος σε ενέσιμη μορφή όμοιου με αυτό που διαθέτουμε φυσιολογικά, προκειμένου να είμαστε σε θέση να βελτιώνουμε τα επακόλουθα της απώλειάς του.

Το υλικό εφαρμόζεται με την προηγούμενη χρήση αναισθητικής κρέμας ή στελεχιαίας αναισθησίας. Κάποια είδη περιέχουν τα ίδια αναισθητικές ουσίες.

Το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό γίνεται άμεσα ορατό.

Οι χρήσεις του περιλαμβάνουν τη διόρθωση των ρινοχειλικών αυλάκων (ρυτίδες που ξεκινούν από τα πλάγια της μύτης και φτάνουν ως το στόμα), τις ρυτίδες πικρίας ( αυτές που ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος και επεκτείνονται προς την κάτω γνάθο), τα ζυγωματικά, το περίγραμμα, το μεσόφρυο, αλλά και τη διόρθωση του περιγράμματος και του όγκου των χειλιών.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες, ακολουθώντας κάποιες απλές οδηγίες

Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν από 6 έως και πάνω από 18 μήνες, ανάλογα με το είδος του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε και την περιοχή όπου αυτό εφαρμόστηκε.