Αποτρίχωση Laser

LASER Αποτρίχωση: Η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με συσκευές laser ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, αφού προηγούμενα είχε ελεγχθεί πειραματικά για 20 περίπου χρόνια.

Το σύστημα Laser Alexandrite 755nm θεωρείται το πιο προηγμένο και αποτελεσματικό σύστημα αποτρίχωσης. Το φως που εκπέμπει (τονίζεται ότι δεν πρόκειται για κάποιο είδος επικίνδυνης ακτινοβολίας) έχει τέτοιο μήκος κύματος που απορροφάται μόνο από τη μελανίνη των τριχών φτάνοντας στο βάθος που χρειάζεται για να τις καταστρέψει. Δεν απορροφάται από δομές όπως οι λεμφαδένες και οι μαστοί γι’αυτό και θεωρείται απόλυτα ασφαλής τρόπος αποτρίχωσης.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες, από μικρή μάλιστα ηλικία. Με προσοχή και ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες μπορεί να εφαρμοστεί και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τη συνεδρία της αποτρίχωσης καταστρέφεται κάθε φορά το 15-20% της τότε υπάρχουσας τριχοφυΐας. Οι υπόλοιπες τρίχες ξαναβγαίνουν σε 4-8 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή και άλλους παράγοντες. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται οι συνεδρίες για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι όταν λέμε μόνιμη ή ριζική αποτρίχωση στην ιατρική εννοούμε μείωση της τριχοφυΐας κατά 85-95%. Το ποσοστό αυτό στο πλείστο των περιπτώσεων συντηρείται με 1-2 συνεδρίες αποτρίχωσης το χρόνο.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, το πάχος της τρίχας, το χρώμα της, την υπό θεραπεία περιοχή, την ορμονική κατάσταση και τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.

Στα χέρια λοιπόν του δερματολόγου η Laser αποτρίχωση είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος αποτρίχωσης με ταυτόχρονα αποδεδειγμένη ασφάλεια.