Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα: Κυτταρίτιδα αποκαλείται η συσσώρευση λίπους και νερού ( διογκωμένα με λίπος κύτταρα του λιπώδους ιστού και οίδημα) σε διάφορες περιοχές του σώματος. Βασικό ρόλο παίζει η κακή μικροκυκλοφορία της πάσχουσας περιοχής που οδηγεί στη μη καλή οξυγόνωση, στη μη καύση του λίπους και στην αποθήκευσή του στα λιποκύτταρα, διογκώνοντάς τα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμπιέζονται τα αγγεία και να επιδεινώνεται έτσι το πρόβλημα της κακής μικροκυκλοφορίας, εμποδίζοντας την ανταλλαγή ουσιών στην πάσχουσα περιοχή.

Οι αιτίες που παίζουν βασικό ρόλο στη δημιουργία κυτταρίτιδας είναι :
1) η κληρονομικότητα,
2) η καθιστική ζωή,
3) η κακή διατροφή,
4) η παχυσαρκία,
5) το κάπνισμα,
6) οι ορμονικές διαταραχές,
7) η κακή αιματική κυκλοφορία,
8) η υπερκατανάλωση καφεΐνης-αναψυκτικών-αλκοόλ-αλατιού,
9) οι διαταραχές του ήπατος και του θυρεοειδούς κ.α

Η κυτταρίτιδα απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και κάποιους άντρες. Όμως 9 στις 10 γυναίκες άνω των 20 ετών έχουν κυτταρίτιδα κάποιου βαθμού. Εμφανίζει 4 στάδια :
1) Στάδιο 0: όταν το δέρμα πιέζεται φαίνονται πτυχές και όχι κυτταρίτιδα,
2) Στάδιο 1: πτυχές και «λακκουβίτσες» ορατές μόνο όταν πιέζουμε το δέρμα της πάσχουσας περιοχής,
3) Στάδιο 2: «φλοιός πορτοκαλιού» ορατός όταν κανείς στέκεται όρθιος (σε ύπτια θέση δε φαίνεται),
4) Στάδιο 3: «φλοιός πορτοκαλιού» σε όλες τις θέσεις του σώματος. Στα προχωρημένα στάδια συνυπάρχει και πόνος.

Η αντιμετώπισή της περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής τέτοιες που να περιορίζουν το βαθμό επίδρασης των αντίστοιχων αιτιών που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και χρήση τοπικών προϊόντων, που έχουν όμως περιορισμένη εκ των πραγμάτων δράση. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με λεμφικό μασάζ αλλά και νέες τεχνολογίες αιχμής μπορεί κανείς τόσο να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα, όσο και να το διατηρήσει σε βάθος χρόνου.

Το gold standard, η αποτελεσματικότερη δηλαδή θεραπεία της κυτταρίτιδας είναι οι RF θεραπείες (ραδιοσυχνότητες) σε συνδυασμό με Cavitation για την ελάττωση του συσσωρευμένου λίπους και Vacuum για τη λεμφική παροχέτευση της περιοχής. Τα μηχανήματα που συνδυάζουν τις 3 αυτές τεχνολογίες στοχεύουν και αντιμετωπίζουν όλο το φάσμα που εμπλέκεται στην κυτταρίτιδα : καταστροφή λιποκυττάρων (με Cavitation), απομάκρυνση του περιεχομένου τους με τη λεμφική αποστράγγιση (με Vacuum) και ενίσχυση του συνδετικού ιστού, της μικροκυκλοφορίας και του μεταβολισμού των εναπομείναντων λιποκυττάρων (με ραδιοσυχνότητες RF) με συνοδό αποτέλεσμα και τη σύσφιξη της θεραπευόμενης περιοχής.

Στο ιατρείο μας θα βρείτε για το σκοπό αυτό, ένα από τα αποτελεσματικότερα μηχανήματα, που συνδυάζει όλες τις παραπάνω τεχνολογίες, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα. Συνδυάζοντας τις συνεδρίες με το παραπάνω μηχάνημα, με τις μεσοθεραπείες κατά της κυτταρίτιδας (είτε ενέσιμες είτε με Dermapen), μπορείτε να αποκτήσετε ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με την τεχνική της μεσοθεραπείας εγχύονται στις πάσχουσες περιοχές υλικά που βοηθούν στη λιποδιάλυση, την ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας και στην καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου. Εάν κανείς συνδυάσει τις θεραπείες αυτές με τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άριστο αποτέλεσμα στο επίμονο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.