Υπηρεσίες – Αντιμετώπιση Τριχόπτωσης

Τριχόπτωση, είτε ανδρογενετικού τύπου (αραίωση στην κορυφή και στους κροτάφους) είτε διάχυτου τύπου μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Για την πρώτη η κληρονομικότητα παίζει βασικό ρόλο ενώ η δεύτερη μπορεί να εμφανιστεί μετά από απώλεια αίματος, τοκετό, νοσήματα του θυρεοειδούς, εμπύρετα νοσήματα, χειρουργικές επεμβάσεις, λήψη ορισμένων φαρμάκων, εξαντλητικές δίαιτες, ψυχολογικά stress.
Ανάλογα λοιπόν με το είδος της τριχόπτωσης εφαρμόζεται και η ενδεδειγμένη θεραπεία από το δερματολόγο.

Συγκεκριμένα για την ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία (κοινώς φαλάκρα) χρησιμοποιούνται θεραπευτικά φαρμακευτικά σκευάσματα όπως η μινοξιδίλη, η φιναστερίδη και τεχνικές όπως η μεσοθεραπεία του τριχωτού.

 

Η μεσοθεραπεία του τριχωτού της κεφαλής είναι ενέσιμη θεραπεία ενίσχυσης των θεραπειών της τριχόπτωσης, κατά την οποία χρησιμοποιούνται κοκτέιλ θρεπτικών, για το θύλακα, ουσιών αλλά κυρίως PRP δηλαδή υλικό από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρεται ο θύλακας προς παραγωγή νέας, πιο υγιούς, τρίχας και να δημιουργούνται νέα μικροαγγεία προς αποτελεσματικότερη προσφορά οξυγόνου.