Η ανάγκη μας για αναζωογόνηση και λάμψη αναδύεται ακόμη πιο έντονη καθώς πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο. Ο σημερινός εξαντλητικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η αθροιστική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και το άγχος είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες τον οργανισμό. Το δέρμα μας, ως ο καθρέφτης της εσωτερικής μας κατάστασης άλλωστε, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η παραγωγή ελευθέρων ριζών και κατ’ επέκταση διαφόρων τοξινών, αφήνει τα σημάδια της στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, κάνοντάς τη να φαίνεται θαμπή, κουρασμένη, αφυδατωμένη, άτονη και γενικά ‘’γερασμένη’’.

Μία από τις καλύτερες μεθόδους που προσφέρει στις μέρες μας η αισθητική δερματολογία για να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα ανωτέρω είναι η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Χρειάζεται προσοχή όμως στη μέθοδο μεσοθεραπείας που θα διαλέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος, διότι τα αποτελέσματά τους ποικίλουν. Μία συζήτηση λοιπόν με τον ειδικό δερματολόγο θεωρείται απαραίτητο βήμα πριν παρθεί μία τελική απόφαση. Κατά τη συζήτηση αυτή ο δερματολόγος θα καταλήξει στην ενδεικνυόμενη μέθοδο μεσοθεραπείας, καθώς και στα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν στο κάθε πρόσωπο.

Από τα δημοφιλέστερα μεσοθεραπευτικά μίγματα είναι αυτά που περιέχουν πληθώρα βιταμινών, συνενζύμων, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών ουσιών, πεπτιδίων και αμινοξέων. Το υαλουρονικό οξύ επίσης είναι ο σημαντικότερος ενυδατικός παράγοντας για το δέρμα, αρκεί φυσικά να φτάνει στο σωστό βάθος (μέσο δέρμα ή χόριο) και να μην παραμένει εξολοκλήρου στην επιφάνεια. Πολύ σημαντική και όλο και δημοφιλέστερη είναι τα τελευταία χρόνια η αυτόλογη μεσοθεραπεία (ή αλλιώς μεσοθεραπεία με PRP-πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Χρησιμοποιείται μικρή ποσότητα αίματος, που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μας προμηθεύει με μεγάλες ποσότητες αιμοπεταλίων, που παράγουν ανάλογες ποσότητες αυξητικών παραγόντων, δηλαδή φυσικών πρωτεϊνών που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος από τους ινοβλάστες του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται εκ των έσω φυσική αντιγήρανση.

Το DERMAPEN μας προσφέρει την πολύτιμη εναλλακτική της τελείως ανώδυνης μεσοθεραπείας καθώς επίσης και της εξαιρετικής ενεργοποίησης των ινοβλαστών του δέρματος, ώστε να παράγουν τα πολύτιμα συστατικά τους σε μεγαλύτερα ποσά. Πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη διαδικασία, χωρίς καμία ενόχληση.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς λοιπόν που η αισθητική δερματολογία μας δίνει στις μέρες μας δυνατότητες που ποτέ άλλοτε δε διαθέταμε, για αναζωογόνηση, αντιγήρανση και λάμψη ενόψει της εορταστικής περιόδου, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Τέλος οι επιλογές στο κόστος των μεσοθεραπειών καθιστούν τη μέθοδο προσιτή σε κάθε γυναίκα, εξατομικεύοντας τη μέθοδο σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες και δυνατότητες.

Μήπως είναι ώρα λοιπόν για ένα δώρο στον εαυτό μας διαφορετικό από τα άλλα ?