1)Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Είναι η έγχυση με μικρότατη βελονίτσα εντός του μέσου δέρματος (του χορίου, δηλαδή του τμήματος του δέρματος όπου επιτελείται η αναγέννησή του) ουσιών απαραίτητων για τη βέλτιστη λειτουργία του.
Οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας από τη βελόνα διεγείρουν επιπλέον τους ινοβλάστες που εξωθούνται να το επουλώσουν-αναγεννήσουν.

2)Τι ουσίες χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία;

Χρησιμοποιούνται βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, συσφικτικές, αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ουσίες καθώς επίσης και Υαλουρονικό Οξύ ειδικό για τη χρήση αυτή. Το αποτέλεσμα είναι βαθιά ενυδάτωση, αντιοξείδωση, αντιγήρανση, σύσφιξη, λάμψη και λεύκανση.

3)Πως γίνεται η εφαρμογή της μεσοθεραπείας;

Μετά τη χρήση αναισθητικής κρέμας εκτελείται η έγχυση των ουσιών που διαλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, χρησιμοποιώντας μικροσκοπική βελονίτσα μεσοθεραπείας και συνδυασμό τεχνικών.

4)Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία;

Μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια αλλά και σε περιοχές με κυτταρίτιδα καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής στα πλαίσια γενικότερης θεραπείας της τριχόπτωσης.

5)Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας;

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και γίνεται εμφανέστερο 3-4 μέρες μετά την εφαρμογή. Επιπρόσθετα καθώς οι ινοβλάστες παράγουν φυσικό κολλαγόνο τα αποτελέσματα της αντιγήρανσης συνεχίζουν να είναι ορατά και μετά το τέλος του πρωτοκόλλου θεραπειών.

6)Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες της μεσοθεραπείας;

Η διαδικασία είναι καλά ανεκτή από το δέρμα. Αμέσως μετά την εφαρμογή μπορεί να υπάρξει κάποια ερυθρότητα που υποχωρεί σε λίγες ώρες. Αν τυχόν εμφανιστεί κάποια μικρή εκχύμωση (μελανιά) αυτή υποχωρεί εντός ολίγων ημερών. Μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3-4 ώρες μετά την εφαρμογή.