1) Τι είναι το DERMAPEN;

Πρόκειται για ειδική συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία micro-needling. Καθώς η κεφαλή της συσκευής κινείται πάνω στην επιδερμίδα οι ακίδες της προκαλούν μικρο-οπές (έως 1300 / sec), γεγονός που προάγει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες να παράγουν νέο φυσικό κολλαγόνο. Ταυτόχρονα υλικά όμοια με αυτά της μεσοθεραπείας που έχουν απλωθεί στο δέρμα πριν την εφαρμογή του DERMAPEN μπορούν να διεισδύσουν στο χόριο έως 80%, διεγείροντας επιπλέον την αναγέννηση του δέρματος και συμβάλλοντας στην αντιγήρανσή του.

2) Ποια τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με DERMAPEN;

Η προηγμένη τεχνολογία του μηχανήματος οδηγεί στη δημιουργία δικτύου νέου κολλαγόνου με διαδικασία παρόμοια με αυτήν του fraxel laser. Με το DERMAPEN όμως χρειάζεται λιγότερος χρόνος αποκατάστασης. Επίσης το DERMAPEN είναι πιο αποτελεσματικό από τις κλασικές εφαρμογές δερμοαπόξεσης (peeling κρυστάλλων, διαμαντοθεραπεία) και χημικών peelings καθώς επίσης και από τα dermarollers.

3) Σε ποιες περιοχές χρησιμοποιείται το DERMAPEN;

Πρακτικά παντού ακόμη και στις πιο ευαίσθητες όπως τα χείλη, τα μάτια και η μύτη, μια και το βάθος διείσδυσης των ακίδων της κεφαλής του μηχανήματος μεταβάλλεται ανάλογα με τη θεραπευόμενη περιοχή.

4) Για ποια προβλήματα χρησιμοποιείται το DERMAPEN;

Η θεραπεία με το DERMAPEN ενδείκνυται για την ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, για την ελάττωση των διεσταλμένων πόρων και της λιπαρότητας, για την ελαχιστοποίηση ουλών ακμής και ραβδώσεων (κοινώς γνωστές λανθασμένα ως ραγάδες) καθώς επίσης και για την λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμώνκαι την αντιγήρανση.

5) Πώς γίνεται η θεραπεία με DERMAPEN;

Η εφαρμογή της θεραπείας είναι ανώδυνη. Μόνο αν η διείσδυση των ακίδων θέλουμε να είναι βαθιά (πάνω από 1 mmπ.χ στις ουλές ακμής ή τις ραβδώσεις) μπορεί να εφαρμοστεί νωρίτερα αναισθητική κρέμα.

6) Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της θεραπείας με DERMAPEN και πόσο διαρκεί;

Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά για τους επόμενους 6-12 μήνες μετά το τέλος του σετ των εφαρμογών.