Συχνές ερωτήσεις και συμβουλές

dermapen

 

1)Τι είναι το DERMAPEN?

Πρόκειται για ειδική συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία micro-needling. Καθώς η κεφαλή της συσκευής κινείται πάνω στην επιδερμίδα οι ακίδες της προκαλούν μικρο-οπές (έως 1300 / sec), γεγονός που προάγει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες να παράγουν νέο φυσικό κολλαγόνο. Ταυτόχρονα υλικά όμοια με αυτά της μεσοθεραπείας που έχουν απλωθεί στο δέρμα πριν την εφαρμογή του DERMAPEN μπορούν να διεισδύσουν στο χόριο έως 80%, διεγείροντας επιπλέον την αναγέννηση του δέρματος και συμβάλλοντας στην αντιγήρανσή του.

 

 

Περισσότερα...

paidiki-dermatologia

 

1)Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα?

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη δερματοπάθεια που μπορεί να εμφανιστεί από την πρώιμη παιδική ηλικία. Το δέρμα εμφανίζεται ερυθρό, ξηρό και έντονα κνησμώδες. Συνήθως η νόσος υποχωρεί καθώς το παιδί μεγαλώνει. Μπορεί όμως να διατηρηθεί και στην ενήλικη ζωή ή να πρωτοεμφανιστεί στην παιδική ή στην ενήλικη ζωή.

 

 

Περισσότερα...

laser-apotrixosi

 

1)Πως δρα η Laser αποτρίχωση;

Η χρήση συστημάτων laser για αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 αφού προηγουμένως είχε ελεγχθεί πειραματικά για περίπου 20 χρόνια.
Ανάλογα με το είδος του laser αλλάζει και ο στόχος του φωτός του. Το laser Alexandrite στα 755nm θεωρείται ό,τι πιο αποτελεσματικό υπάρχει σήμερα στον τομέα της αποτρίχωσης. Η ακτίνα φωτός που εκπέμπει απορροφάται μόνο από τη μελανίνη και έτσι συγκεντρώνεται στο θύλακα της τρίχας καταστρέφοντάς τον.

 

Περισσότερα...

mesotherapeia

 

1)Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Είναι η έγχυση με μικρότατη βελονίτσα εντός του μέσου δέρματος (του χορίου, δηλαδή του τμήματος του δέρματος όπου επιτελείται η αναγέννησή του) ουσιών απαραίτητων για τη βέλτιστη λειτουργία του.
Οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας από τη βελόνα διεγείρουν επιπλέον τους ινοβλάστες που εξωθούνται να το επουλώσουν-αναγεννήσουν.

 

 

Περισσότερα...

efarmoges-botox-dysport

 

1)Τι ακριβώς είναι το BOTOX / DYSPORT;

Πρόκειται για τα δύο πιο ευρέως διαδεδομένα σκευάσματα για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Περιέχουν μία πρωτεΐνη που δρα τοπικά στους μυς όπου ενίεται χαλαρώνοντάς τους, γεγονός που οδηγεί στην απάλυνση ή την εξαφάνιση των ρυτίδων που προκαλούν αυτοί όταν συσπώνται. Δηλαδή το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων (αλλιώς εκφραστικές ρυτίδες) αλλά επίσης απαλύνει σημαντικά και τις ρυτίδες ηρεμίας, αυτές δηλαδή που είναι ορατές ακόμη και όταν δεν συσπάμε τους μυς του προσώπου μας.

 

Περισσότερα...

akmi

 

1)Τι είναι η ακμή?

Πρόκειται για πολυπαραγοντική φλεγμονώδη νόσο του δέρματος που είναι συχνότερη στην εφηβική ηλικία.

2)Αρκεί η καλή καθαριότητα του δέρματος για την αντιμετώπιση της ακμής?

Η ακμή δε θεωρείται πια νόσος προκύπτουσα από ελλιπή καθαριότητα του δέρματος. Η υπερπαραγωγή σμήγματος, η φλεγμονή του σμηγματογόνου αδένα, η απόφραξη του εκφορητικού του πόρου και η ύπαρξη του προπιονικού βακτηριδίου συμβάλλουν στην εμφάνιση και τη διατήρηση της νόσου. Σύμφωνα με τα ανωτέρω λοιπόν η χρήση μόνο ενός καθαριστικού προϊόντος κάθε άλλο παρά μπορεί να θεραπεύσει την ακμή.

Περισσότερα...